TI Nspire – Det perfekte matematik-værktøj for DIG

Er du studerende eller beskæftiger du dig med det matematiske fag til dagligt? Så er du kommet til det helt rette sted. Denne artikel vil give dig indsigt i et komplet matematisk program, som gør det muligt for Dig som bruger, at komme ud i alle matematikkens komplekse hjørner. TI Nspire er et program som kan håndtere alverdens matematiske problemstillinger, kan løse alle ligninger, samt visualisere funktioner i form af grafer og MEGET MEGET MERE. Alt sammen samlet i et overskueligt program. Det er gratis og tilgængeligt for alle med en computer.  

Hvad kræver programmet af Dig som bruger? 

Programmet er avanceret i den forstand, at du kan ALT. Det betyder så også at der en masse vejledning og information, som er nødvendigt at have styr på, før du kan begive dig ud på matematiske-eventyr med TI Nspire. Først og fremmest er det vigtigt at have styr på det såkaldte \’RUTE – System\’. Når du eksempelvis gerne vil opstille en ligning eller finde en bestemt formel, så er der bestemte ruter du skal følge.

Det kunne eksempelvis være at du ville finde formlen for forskrift ud fra to punkter for en lineær funktion. Lad os antage at ruten her hedder 1234  

1. Første tal indikerer, hvilken form for matematik der er at gøre med. I dette tilfælde ville det være algebra, og vi antager hermed at algebra har nummer 1. 

2. Andet tal indikerer her, hvilken form for funktion der er at gøre med. I dette tilfælde er der tale om en lineær funktion og vi antager hermed at lineære funktioner har nummer 2 i sin kategori. 

3. Tredje tal ville så indikerer, hvad det er for en matematisk handling der skal foretages. I dette tilfælde er det en formel som skal findes, og vi antager hermed at Formler har nummer 3.  

4. Fjerde og sidste tal er så det mest specifikke tal, nemlig den konkrete formel. Formlen vi har at gøre med er Forskrift ud fra to punkter, vi antager hermed at denne formel har nummer 4.  

Nu har Du fundet det værktøj, som Du skal bruge!  

Udover Rute-systemet er der et hav af fede features der venter på dig i TI Nspire. Mulighederne er utallige. Du kan lave fede notatark i TI Nspire, Du kan opsætte grafer, lave tabeller og meget meget mere. 

SÅ! Hvad venter du på? Sæt gang i tasterne og få downloaded TI Nspire. Rigtig god fornøjelse!

 

4 thoughts on “TI Nspire – Det perfekte matematik-værktøj for DIG

  1. Konge artikel
    Er det bare jeres personlige meninger man kan læse om eller? De kærligste hilsner. Ellen Q.

  2. Godt gået – Bolii.dk Nu læste jeg lige “TI Nspire – Det perfekte matematik-værktøj for DIG” og jeg er ikke helt enig i jeres artikel. Det kommer jo meget an på hvem man er som person om man er til det eller ej. 😉 På forhånd tak, Hugo M.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *