Sådan kan du bruge en udendørs pejs

Vintermånederne medføre koldere temperaturer, hvilket får dig og din familie til at pakke dine havemøblerne væk og trække sig tilbage til det varme indendørs. Men hvad hvis du stadig kunne nyde din tid udendørs i din have om vinteren? Du kan udvide tiden til at nyde eller underholde i dine udendørs rum med tilføjelse af en udendørs pejs støbejern eller et ildsted. Her vil vi komme med nogle gode råd til, hvordan du benytte dette.

Hvad kan man lave omkring en udendørs pejs? 

Med en udendørs pejs kan du gøre alt, hvad du normalt gør i dine udvendige rum. For eksempel kan du nyde at bruge tid sammen med dine venner og familie. Et ildsted sætter en unik atmosfære, der gør det meget sjovere at spille kortspil og brætspil, spille musik eller se solnedgangen. Du kan endda lave måltider over ilden eller oprette din egen campingplads.

Hvad kan du lave mad af mad ved en udendørs pejs?

Der er mange lækre opskrifter, du kan finde for at lave måltider, snacks over din ildplads. Fra de klassiske hotdogs og hamburgere til ristede grøntsager til spyd og desserter. Du kan stege skumfiduser eller lave en smores i en støbejerns stegepande. Faktisk kan du lave næsten alt med en ildkasse i en støbejernspande, herunder bl.a. nachos og pandekager osv. 

Har en udendørs pejs brug for en skorsten?

En udendørs pejs har en skorsten i modsætning til et åbent ildsted. En udendørs pejs kræver indsats for at konstruere og bygge for at røg kan trække op og ud gennem skorstenen, og folk kan kun sidde på den ene side af den. Et ildsted har altså ingen skorsten, så der ryger røgen op, men du er derimod i stand til at placere gæster rundt omkring den.

Kan jeg sætte et ildsted eller en udendørs pejs op i min have?

Hvis du er interesseret i at konstruere et udendørs ildsted eller pejs op i din baghave, skal der følged nogle regler for, hvordan en pejs kan passe ind i dit udendørs design. Når du installerer en udendørs pejs eller ildsted, skal du overveje, hvor stor den bliver, hvordan man designer landskabet rundt omkring den, og sørger for, at der er tilstrækkelig dræning.

Hvad er det bedste materiale til en bålplads?

Bærbare ildkasser er normalt metal- eller stålskåle. Klassiske materialer er kobber eller støbejern. Du kan også vælge en slankere udseende rustfrit stål mulighed. Specialbyggede ildgruber kan integreres smukt i landskabet i din baghave ved hjælp af mursten, sten eller beton med en metalforing eller ildsten.  

 

5 thoughts on “Sådan kan du bruge en udendørs pejs

  1. Godt gået
    Godt med en masse nyheder – nu tjekker jeg op næsten dagligt på om der er kommet nyt. Rigtig god aften

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *