Hvad er et anpartsselskab?

Der findes et hav af forskellige virksomhedstyper derude der nærmest kan afskrække kommende iværksættere i at kaste sig ud i det i ren og skær forvirring over hvilket der er det rigtige at gå med. Der er dog også utrolige fordele at hente, hvis du får valgt det rigtige selskab i første hug. 

I denne artikel går jeg i dybden med ApS\’et, den virksomhedstype der nok er flest af i Danmark. (med forbehold)

ApS\’et og krav

Når du har besluttet at du gerne vil starte et ApS, så skal du indskyde 40.000 kroner i anpartskapital. Denne startkapital kan være enten kontanter eller aktiver i form af maskiner eller udstyr. Du skal dog være opmærksom på at hvis du vælger at indskyde aktiver, så skal disse vurderes af en revisor.

Klokkeklare fordele

Der er en lille liste over klokkeklare fordele ved ApS\’er, som nok også er grunden til at denne virksomhedsform er så normal som den er, de er:

 • Du har begrænset hæftelse.
  Hvis din virksomhed efter nogle år skulle gå konkurs eller du ender med en gæld til enten leverandør eller kreditorer, så hæfter du ikke med nogle af dine personlige ejendele eller økonomi – de er kort sagt fredet. For enormt mange mennesker giver det en sikkerhed at vide, at de ikke er nød til at gå fra hus og hjem, selvom firmaet går nedenom og hjem.
 • Du kan have flere ejere.
  Når du stifter dit ApS kan du dele ejerskabet op og give det ud til flere personer eller selskaber. Ejerandelen bestemmes dog af, hvor stor en del af anpartsselskabets kapital personen eller selskabet har indskudt.

Krav ved stiftelse

Når du stifter selskabet er der selvfølgelig en række krav der skal være overholdt. Først og fremmest skal der oprettes et stiftelsesdokument der viser hvem der ejer hvad og hvad formålet med virksomheden er.

Derudover anbefales det meget kraftigt at der oprettet en ejeraftale, der forholder sig til nogle af de mere uforudsete dele af at drive en virksomhed. Det kunne eksempelvis være at i på sigt har en ejer der gerne vil sælge sin andel – hvordan skal dette gribes an? Hvordan har i tænkt jer at afgøre uoverensstemmelser i driften når i ejer lige andele? At have styr på sådanne ting kan i høj grad være med til at sørge for en mere strømlignet virksomhedsdrift og nemmere konflikter på arbejdet.

Jeg anbefaler også at se en advokat for at få lavet stiftelsesdokumenter – så bliver de ordentlige første gang.

 

 

9 thoughts on “Hvad er et anpartsselskab?

 1. Heey, Bolii.dk
  Jeg er meget imponeret over nyheden. Jeg har selv gået med tanken i en længere periode og ift. Hvad er et anpartsselskab?, så er det bare utroligt godt skrevet
  Clara

 2. Konge artikel Bolii.dk
  Glemte jer helt, men som altid god læsning – og jeg er tilbage ;-P
  Venlig hilsen. Oscar U.

 3. Konge artikel
  Kan i ikke sætte nogle kilder på når i skriver nyheder? ;-P
  På forhånd tak, Oliver S. W.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *