Guide: Hvornår skal man opstarte en virksomhed

Hvornår skal man starte en virksomhed? Det er et yderst relevant spørgsmål, hvis man ønsker at være selvstændig, men hvilken type virksomhed skal man starte? Og er det overhovedet relevant for dig, at stifte et selskab? I denne guide tager vi dig igennem de mest væsentlige ting at vide, når man skal starte en virksomhed i Danmark.

Start ud med en plan:

start virksomhed og kom godt fra start. Det kan godt betale sig at man sørger for at komme godt fra start af, når du ønsker at opstarte din egen virksomhed. Det er vigtigt, at man som første led i processen laver en plan omkring din virksomhed. Har du planer om at starte et lille foretagende, eller du ude i et større foretagende? Det er en god idé, at gøre sig overvejelser omkring hvilken form for virksomhed eller selskab du skal starte.

Men hvad er forskellen på de forskellige virksomheder og selskaber?

En enkeltmandsvirksomhed (EVS): En enkeltmandsvirksomhed er god at starte for den lille eller nyopstartede selvstændige erhversdrivende, da der intet krav stilles til startkapital, og du bliver ikke opkrævet et stiftelsesgebyr. Du skal dog være opmærksom på, at du hæfter for alt selv. Enkeltmandsvirksomheden har en stifter.

Et interessentskab (I/S): Et interessentskab er en god idé for nyopstartede selvstændige erhversdrivende, hvor der er flere end en person med – det vil altså sige, at virksomheden kan have mere end en stifter, og derfor skiller interessentskabet sig ud fra enkeltmandsvirksomheden. Der stilles intet krav til startkapital, og du bliver ikke opkrævet et stiftelsesgebyr. Du skal dog være opmærksom på, at du hæfter for alt selv. 

Et anpartsselskab (ApS): Denne type form for virksomhed kaldes et selskab, og der stilles højere krav i forhold til en enkeltmandsvirksomhed og et interessentskab. Der er stiftelsesgebyr på 670 kr, og det kræves at det er en advokat eller revisor, som stifter selskabet. Du skal ydermere have 40.000 kr i startkapital, og der er krav om at der skal indleveres et årligt regnskab. Du hæfter kun for indskuddet, og der er derfor tale om begrænset hæftelse

Et aktieselskab (A/S): Denne type form for virksomhed kaldes et selskab, og der stilles højere krav i forhold til en enkeltmandsvirksomhed og et interessentskab. Der er stiftelsesgebyr på 670 kr, og det kræves at det er en advokat eller revisor, som stifter selskabet. Du skal ydermere have 400.000 kr i startkapital, og der er krav om at der skal indleveres et årligt regnskab. Du hæfter kun for indskuddet, og der er derfor tale om begrænset hæftelse

 

 

2 thoughts on “Guide: Hvornår skal man opstarte en virksomhed

  1. Godt gået, Bolii.dk
    Det er ikke så ofte at jeg følger med på blogs, men denne her vil jeg da bestemt følge med på!
    Mvh.. Hugo N.

  2. Hey – Bolii.dk
    Har i nogen til at stå for jeres hjemmeside eller gør i det selv?
    Fortsat god aften. Freja O.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *