Gør gåturen med hunden sjov og nem

Din hund har godt af at blive luftet, og alt efter hvilken race der er tale om, har de fleste hunderacer behov for en gåtur mindst en gang om dagen. 

Det er synd at lade din hund gå på toilettet i baghaven, da dens efterladenskaber kommer til at ligge i haven og genere alle, også hunden, der har en rigtig fin lugtesans og instinktivt ikke bryder sig om at have sin egen afføring liggende på matriklen.  

I vinterhalvåret er det mørkt tidligt på dagen, derfor er det en god ide at investere i en praktisk høm-høm pose med indbygget lys. Du kan se mere her: Høm høm pose

En høm-høm pose har en lommelygte, som sikrer at du kan se hundens høm-høm og få den samlet op – din nabo vil takke dig for det. Det er nemt og enkelt at bruge høm-høm-posen: Læg poserullen ind i lommelygten og træk en pose op af sprækken i lygten.

Der er flere grunde til at din hund har godt af en daglig luftning: Hunden kan komme af med urin og afføring uden for sit territorie. I får begge to motion og et tættere bånd. Det forebygger også overvægt, som efterhånden er et udbredt problem blandt danske hunde. Din hund bliver aktiveret, og får spændende syns- og lugtindtryk. I hundeskove kan hunden socialisere og lege med andre hunde, hvilket er en vigtig faktor for dens trivsel. 

Hvor ofte skal jeg gå tur med min hund?

Det kommer an på din hunds alder, race og størrelse. Du kan med fordel spørge din dyrlæge, som kan rådgive dig. 

Et studie foretaget over 10 år i Perth, Australien, konkluderede, at vi ikke går så meget med vores hunde, hvis de er syge, ældre eller tilhører en mindre hunderace. Men faktisk har alle hunde brug for at komme ud af huset og haven hver eneste dag. 

Guide Dogs Australia anbefaler hundejere at gå tur med deres hund i 30 minutter to gange om dagen – om morgenen og om aftenen. 

Det kræver at I som familie er afklarede omkring hundens behov for luftning, det er en god ide at hele familien støtter op om det og deler opgaven.

Den gode nyhed er at hunde ikke altid har behov for lange gåture. Hvis der er tale om en hund, som ikke er helt rask eller ældre, er en gåtur på 20 minutter fint og passende.  

Ligesom mennesker har hunde brug for at varme op. Start f.eks. med en rask gåtur hen til parken, og så kan du træne hunden med f.eks. en bold eller andet legetøj der skal gribes eller hentes.

 

4 thoughts on “Gør gåturen med hunden sjov og nem

  1. Bolii.dk Godt gået, Jeg er meget imponeret over nyheden. Jeg har selv gået med tanken i en længere periode og ift. Gør gåturen med hunden sjov og nem, så er det bare utroligt godt skrevet Venligste hilsner. Asger

  2. Bolii.dk Hey, Det er så dejligt at se at der andre der også er totalt vilde med det her Fortsat god dag, Victor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *