En sund krop og vejen dertil

Hvis du går og bakser lidt med din selvopfattelse er du blot én af utroligt mange danskere derude. Vi mennesker er ikke alt for gode til at være søde ved og selv og det fører ofte til mange mentale kvaler der nemt kunne have været undgået. Alle går og drømmer om et sundt liv, men det færreste har en idé om hvordan de kommer i gang med en sund omstilling. 

Det de fleste gør galt når de prøver at omlægge sin livsstil er at gøre alt eller intet for det – der er ikke noget der heller små skridt om en længerevarende omstilling her, folk skifter madvaner fra dag til anden og begynder at bruge deres krop på måder den slet ikke er blevet brugt på i flere år, hvilket på sigt får folk til at brænde deres lys i begge ender og dermed stoppe efter lidt tid – ikke just den sunde omstilling man drømte om.

Sund omstilling tager tid

Desværre er dette en af de mest misforstået ting når det kommer til sundhed. Mange tror at man \’bare lige\’ kan venne kroppen af med det ene og få den til det andet. Mange aner slet ikke hvor stort et vanedyr kroppen egentligt er – og det bliver du nød til at tage forbehold for, når du gerne vil ændre din livsstil.

Med små skridt kommer du i mål

Ved at skrue på de allermindste tandhjul først og arbejde dig op den vej er du sikret at ikke lige pludselig gå død i det. Der er nemlig få ting er stikker en kæp i hjulet på en sund omstilling og krop som at være demotiveret. Demotivation kan gøre ved værste ting ved os mennesker og det ligger og lurer hver eneste gang vi pacer os selv for hårdt til nye ting. 

Ved at først ændre eksempelvis dine madvaner en smule og derefter begynde at dyrke en lille smule motion sikrer du at du ikke kører død i det – og det er sådan set meget bedre (og sundere) end at give den 110% i to uger for så at stoppe i flere måneder. 

Misforståelser omkring sund livsstil

Mange folk tror at en sund livsstil betyder at man skal gøre alt på en gang, men hvis bare du spiser sundt og har en god hobby, så har du banet vejen for sundt mentalt velvære – den allerbedste slags sund der findes. Med et sundt sind har du også et sundt liv.

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk

8 thoughts on “En sund krop og vejen dertil

 1. Bolii.dk – Hey, Det er altså bare mega fedt skrevet. Jeg kommer helt sikkert tilbage og læser på jeres med på jeres andre nyheder 😀 De kærligste hilsner, Magnus O.

 2. Bolii.dk Heja,
  Det er ikke så ofte at jeg følger med på blogs, men denne her vil jeg da bestemt følge med på!
  Med venlig hilsen. Matheo V.

 3. hej, Bolii.dk Nu har jeg ikke været læser her særlig længe, men det er nogle meget velskrevne artikler.
  De kærligste hilsner

 4. Bolii.dk Hej,
  Kan i ikke sætte nogle kilder på når i skriver nyheder? 🙂 De bedste hilsner, Villads R.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *